В Плевен 30 деца от боксов клуб днес се запознаха отблизо с работата на полицията в града

9
0

В Плевен 30 деца от боксов клуб днес се запознаха отблизо с работата на полицията в града

Плевен, 9 октомври /Малин Решовски, БТА/
В Плевен над 30 деца от боксов клуб „Мизия 80“ днес се запознаха отблизо с работата на полицията в града. Това съобщи говорителят на ОД на МВР в Плевен Мариана Цветкова.
Младите спортисти с техния ръководител Александър Владимиров са посетили Второ РУ. Служители от Охранителна, Криминална полиция и разследващи полицаи са посрещнали момичетата и момчетата са им разказали за спецификата на работата си. Инспектор от Детска педагогическа стая и разследващи полицаи са разяснили каква е наказателната отговорност на малолетните и непълнолетните и са им посочили тежестта на закона и последствията след противообществени прояви. Пред децата полицаите са изяснили конкретни казуси, касаещи престъпността, свързани с наркотици, агресивно поведение, причиняване на телесни повреди, сбивания, увреждане на имущество, кражби.
В разговора полицаите препоръчаха на своите гости да спортуват активно, но да не пренасят техническите способи в боя от терена на улицата, защото специфичните им умения, могат да наранят сериозно някого, поясни Цветкова. Тя допълни, че полицаите са припомнили основни правила за безопасно поведение на пътното платно. Децата са имали възможност да видят пистолети, гумени палки, стоп палки и демонстрация със служебни автомобили.
Ръководството на Второ РУ е благодарило на боксов клуб „Мизия 80“ за съдействието в превенцията на криминалната активност. От спортния клуб увериха, че и в бъдеще ще работят за добри поведенчески модели и възпитание в дух на толерантност, каза още Мариана Цветкова.