„Ало“-бандити от Нови Хан с три големи удара в София

7
0

Поредната престъпна група за „ало“-измами е била разбита преди ден. Акцията се е провела на територията на Нови Хан, Ветово и Нова Загора, съобщи пред журналисти директорът на Главната дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски.

Заедно с него информацията за измамниците дадоха и говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева и началникът на сектор „Измами“ в ГДНП инспектор Златка Падинкова.  

По време на операцията са извършени огледи и изземвания от 13 адреса в три области на страната и 12 автомобила. Иззети са 50 телефона, над 30 СИМ-карти – включително и румънски, газови пистолети, таблети, разписки, флашки, много пари и ценности.   

При претърсване на един от адресите, в кутия от боя, е намерена и тротилова пресовка и настърган тротил. По досъдебното производство са иззети 8 автомобила. Членовете на групата са 8. Всеки е имал определена роля- едни са били въртачи – хората, които звънели и лъжели  жертвите, мулета, както и лицата, които са ги контролирали. С парите от измамите членовете на групата купували луксозни автомобили, скъпи имоти и мебели, час от тях са харчени в казина, нощни заведения и ресторанти. 

  Събрани са доказателства за съпричастност на лицата към 6 измами – 3 в София и 3 в Стара Загора, престъпленията са извършени от декември миналата година до август 2019 г. Общата сума, която са прибрали от измамите е над 300 000 лева.