Борислав Михайлов: Не Бойко Борисов е причината да подам оставка

0
8

Борислав Михайлов не е подал оставката си като президент на БФС заради искането на премиера, а защото търпението му се е изчерпало.

Това заяви бившият вратар на България на пресконференция в Бояна, след като официално депозира оставката си. Михайлов добави, че няма никаква вина за скандалите, които белязаха евроквалификацията с Англия, а със своя акт иска да свали напрежението и даде шанс на колегите си да работят.
„Благодаря на всички, с които в последните години работехме заедно. Току-що подадох оставка като президент. Както знаете, тя е личен акт и не се обсъжда, както заявих вчера пред sportal.bg.

Трябваше просто да уважа хората от Изпълкома и да им го съобщя лично. Подготвих кратък анализ на свършеното през това време. Бюджетът през 2006 година бе 5 615 000 лева, за тази година е 18 924 000 лева. Всички може да смятате. Откъде са идвали парите? От спонсори: 12 675 000 лева, от ТВ права – 56,4 млн. лева, от които за клубовете са 50,8 млн. лева. Представителите на БФС в УЕФА в началото бяха четирима, сега са 23-ма. Международни съдии от 17 станаха 29.

Инфраструктура: през 2006 година бяхме в сграда на ул. „Иван Асен“, през 2019 година вече имаме 41 мини футболни терени, футболна база в Правец, национална футболна база в Бояна.14 финансови ревизии бяха направени във футболния съюз без забележки и препоръки. Очаква се футболният съюз да влезе в новата година с резерв от над 5 милиона лева.