The sun: Китайската групировка за трафик на хора „Змийска глава“ отговорна за смъртта на 39 души в камион

0

Зловеща китайска мафиотска групировка е организирала транспортирането на 39-мата души, чиито тела бяха намерени замръзнали в камион в британската провинция Есекс преди дни, съобщи в. „Сън“. Медията посочи, че създадената в източната провинция на азиатската държава Фуджиан престъпна организация „Змийска глава“ е печелила милиарди долари от трафик на хора, контрабанда на наркотици, изнудвания и друга незаконна дейност. Групировката превръща милиони мигранти от цял свят в роби и проститутки.

„Змийската глава“ е имала клонове не само в Китай, но и в други части на света. Нейни членове са казвали на свои сънародници в Азия и Европа, че могат да им намерят работа във Великобритания. Мафиотите са примамвали жертвите си с високи дори за западноевропейските стандарти заплати и надници, а вземали огромни суми от подлъганите хора. След пристигането на хората в Обединеното кралство тамошните членове на „Змийската глава“ са превръщали жертвите на мафиотите в роби. Хиляди жени, които попадат в лапите на „Змийската глава“, се оказват поробени в публичните домове или затворени в подземни фабрики за канабис.

Джинг Пинг Чен, позната като кръстница на „Змийските глави“, е свързана с британски контрабандни кръгове, отговорни за смъртта на 58 китайски граждани в Дувър през 2000 г. Снимка: thesun.co.uk

„Сън“ допълни, че една от кръстниците на „Змийската глава“ Джинг Пинг Чен е организирала и прехвърлянето на 58 души, които са били намерени мъртви в камион край източния британски град Дувър през 2000 г. Жената е починала в американски затвор преди пет години, написа още вестникът.