Предвещани избори

0
Крушки, Избрания, Крушка, Светлина

В няколко областни града изборите приключиха, но за останалите продължават и следващата неделя.

В един от градовете, в които изборите минаха, новият-стар кмет е вече факт. Става въпрос за Кърджали, където може би не трябваше да се провеждат изобщо избори, защото кметът е с пожизнен мандат. Пък и бил обещал, че ако го изберат отново ще оправи осветлението в града. Е сега град Кърджали ще свети, като коледна елха през цялата година. Нищо, че е потънал в боклуци и мръсотия. Жителите на града са възмутени от управлението на този човек и направиха всичко по силите си да изберат по-добър кмет, който да работи за гражданите и за самия град, човек, който да не дава само празни обещания и да не лъже хората. Човек, който да не поставя на първо място собствените си желания, а да направи живота в града по-добър.

Мечти имат много хора, но когато си кмет на град, който е лице на България, трябва да загърбиш собствените си желания и да направиш така, че всички хора преминаващи през този град да останат с хубави впечатления. Става дума за прословутото водно огледало-мечтата на Хасан Азис да види река Арда – плавателна. Е, Арда не можа да стане плавателна, донесе само неудобства на хората, живеещи в близост до реката. Вместо да „плуват“ по реката с кораби, хората плуват в боклуци и мръсотия. Но нали трябваше много милиони да бъдат „усвоени“, а можеше да се изгради околовръстен път, за да се облекчи движението през града, тъй като сега пътя за Маказа минава през самия град. Наред с всички задръствания, минаващите през града, както чужденци, така и туристи от цяла България виждат само боклуци и мръсотия. От един от най-чистите преди много години град, сега се е превърнал в боклучарник. Затова жителите имаха надежда, че тези избори може да променят нещата, но тази надежда се изпари за още много дълго време.

От другата страна обаче, поддръжниците на кмета и на ДПС, изпразнуваха победата със зурни, хора, почерпки и още какво ли не.

Така изборите в този край на България бяха ясни още преди да са започнали, макар много от жителите да се надяваха, че ще успеят да променят нещата към по-добро за града и за визията на едно все още българско кътче земя.