В София и още в 17 областни града ще има балотажи

0

В София и още в 17 областни града ще има балотажи. ГЕРБ ще се изправи срещу БСП в 9 областни града на втори тур. Като левицата води в Разград и Русе. Интригата във Варна се запази до последно. Там броени гласове не достигнаха на досегашния градоначалник Иван Портних да спечели на първи тур.

Александър Андреев, говорител на ЦИК: Към момента са постъпили документите и са донесети от 220 ОИК. Очакваме се големи Общински избирателни комисии като София, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново.

В редакцията на БНТ постъпи сигнал за човек, гласувал с преференции. По-късно при проверка на протоколите в страницата на ЦИК открива, че преференцията му не е отчетена. Андреев обясни, че е възможно да е свързано с неправилно попълване на преференцията. При случай на оспорване на резултатите би могло да се провери как са отчетени всички действителни гласове и преференциите.

Предизборната кампания сега ще продължи само 3 дни, а на балотажа в неделя важат същите правила като на първия тур.

Александър Андреев: Тези избори бяха организирани добре

Александър Андреев: Тези избори бяха организирани добре

„Към вчерашния ден бяха въведени не на 100% всички протоколи. В момента се приети 182 Общински избирателни комисии. Очакваме София всеки момент да при… Последвайте страниците