Към завода на „Фолксваген“ Гърция също има интерес

0

Гърция също има интерес автомобилния завод на „Фолксваген“ да бъде построен на нейна територия. Това заяви министърът на икономиката на Гърция Антонис Георгиадис, цитиран от водещото германско бизнес издание „Ханделсблат“.

В началото на октомври стана ясно, че „Фолксваген“ замразява плановете да изгради завод край турския град Измир заради започналата военна операция „Мирна пролет“ в Сирия.

Турция и България бяха основните конкуренти в битката за новата инвестиция в размер на над 1 милиард евро на немския автомобилен гигант, но везните се наклониха в полза на нашата съседка.

Според експерти новосъздалата се ситуация след инвазията на Турция в северна Сирия връща отново в играта балканските държави. Освен България сега сега в състезанието се намесват Сърбия, Румъния и Гърция.

От германския концерн заявяват, че засега не търсят друга площадка за завода извън Турция, съобщи миналата седмица Дойче Веле.

Фолксваген все още не е взел решение къде да е новият завод

Фолксваген все още не е взел решение къде да е новият завод

След официално запитване на БНТ, от Фолксваген заявиха, че концернът все още не е взел решение къде да бъде построен новият завод. В писмото се уточня…