От днес започва застудяване на времето

7
0

Днес облачността от север-североизток ще продължи да се увеличава и до вечерта ще обхване цялата страна, но превалявания от дъжд ще има само в северните и източните райони. Вятърът от североизток ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Температурите ще бъдат в много широки граници – сутринта – от 0° до 13 °, в София – около 5°, следобед – в интервала от 9° до 22°. В планините облачността също ще се увеличава, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, по най-високите части – умерен, предимно западен вятър. Максимална температура на височина 1200 м – около 13°, на 2000 м – около 7°.

В четвъртък ще бъде предимно облачно и на много места ще превалява дъжд, в планините над 1500 м – сняг. Дневните температури навсякъде ще се понижат и ще са между 7° и 12°.

В петък вятърът ще се ориентира от югоизток и ще започне затопляне. Ще остане предимно облачно, но слаби превалявания ще има все още само на места в Южна България.

През почивните дни и в началото на следващата седмица повишението на температурите ще продължи. В събота ще преобладава облачно време, но само на отделни места в крайните източни райони са възможни слаби превалявания.

В неделя и понеделник ще има разкъсана облачност, на места – до слънчево. Ще духа умерен, на места на север от планините и силен южен вятър и там дневните температурите ще достигнат до 25°-27°.