Адв.Рангелов: Склоняване към самоубийство е само работна теза в случая от Кардам

0

Людмил Рангелов – адвокат: В такива случаи, за да може изобщо да се провежда досъдедбно производство, се приема условно, че има някакво престъпление. Звучи шокиращо, но това е стандартна процедура, дългогодишна практика. В случая това е една работна теза. Теоретично, може да бъде повдигнато обвинени за някаква лекарска грешка, за някакви храни, в които има опасни за живота вещества. Но това ще стане след съответните изследвания, за да се види каква точно е причината за смъртта на детето. Обикновено самата хипотеза склоняване към самоубийство, рядко се среща.

Адвокат Рангелов коментира и поредния случай на домашно насилие, при който преди броени дни мъж преби жена си на бензиностанция и дори произведе изстрел срещу нея.

Людмил Рангелов – адвокат: Това е вече проява, която се обхваща и от Наказателния кодекс. Ние имаме един сравнително добър закон – до дни се развиват процедурите за защита на жертвите от домашно насилие.

По отношение на глобата за България след расистките прояви на мача с Англия, правозащитникът заяви, че законът срещу футболното хулиганство у нас е добър.

Людмил Рангелов – адвокат: Моето мнение за този закон е, че той е много подробен и добре обхваща всички прояви на спортно хулиганство. Друг е въпросът вече как се прилага.

Лекари с две версии за смъртта на детето от Кардам

Лекари с две версии за смъртта на детето от Кардам

Тежко остава състоянието на 11-годишното момиченце от село Кардам, настанено във варненската болница „Света Марина“. Седемгодишната му сестричка се по…