Спокойно премина предаването на протоколите в „Арена Армеец“

0
8

Добра организация и липса на ексцесии белязаха предаването на изборните книжа в столицата. Както на първия тур, и сега те се събират в зала „Арена Армеец“. За разлика от миналата неделя обаче, този път грешки в протоколите почти нямаше.

На балотажа сгрешените протоколи в Секционните избирателни комисии в София бяха далеч по-малко, в сравнение с тези преди седмица – съобщиха от Общинската избирателна комисия. Причините са по-малко допуснати грешки. Затова и предаването на бюлетините и изборните книжа вървеше далеч по бързо. До 23 часа 360 секционни комисии предадоха своите документи, което е над 1/3 от общия брой протоколи. И този път обаче представителите на секционните комисии се раздвояваха в мнението си за организацията в „Арена Армеец“.

Всичко беше спокойно, добре организирано.

Цветелина Христова – 54 СИК, район Възраждане: Този път беше без грешки, бързо протече всичко.

Нели Петрова – 39 СИК, район Искър: Организацията е под всякаква критика. Даваха фалшиви номера. Дадоха ми номер 1070, а след нас хората бяха с номер 600. Това подигравка с хората ли е?

Заради сравнително бързото предаване на протоколите, и този път членовете на СИК не се възползваха от забавни игри като „Не се сърди, човече“ и възможността да гледат български филми.

Към 1 часа след полунощ председателката на Общинската избирателна комисия в София Полина Витанова съобщи, че от общо 1611 секционни избирателни комисии 1130 вече са предали изборните книжа.