Новият кмет на Ямбол – Валентин Ревански: Аз съм кандидатът на гражданите

0

Аз съм кандидатът на гражданите. Това заяви пред БНТ новият кмет на Ямбол Валентин Ревански от „Пряка демокрация“. Той е избран с 12 722 гласа или 61,92% подкрепа от упражнилите право на глас.

Валентин Ревански: Искам да кажа, че не съм партиен кандидат, никога не съм имал партийна принадлежност, но споделям самата идея за пряка демокрация. че властта трябва да се споделя с гражданите. Абсолютно всички общински съветници ги познавам, ние сме малък град и съм убеден, че те ще работят в интерес на града.

Катя Георгиева, БСП: Валентин Ревански има предимството, че през цялото време беше обявяван за независим, независимо че е кандидат на „Пряка демокрация“, което гали ушите по принцип на хората в България и на нашите съграждани. Те изявиха едно отношение към системните партии, с което аз не съм абсолютно съгласна, защото именно системните партии е ясно каква политика ще правят, каква програма имат и каква отговорност носят. За съжаление, аз в тази кампания не разбрах каква е програмата на г-н Ревански, но уважавам постигнатия резултат, уважавам доверието, което той получи и се надявам гражданите да са удовлетворени от избора, който направиха.