В Благоевград победата е за независимия кандидат Румен Томов

0

В Благоевград – балотажа спечели независимият кандидат, който беше подкрепен от БСП – Румен Томов. Той събра 16% повече от опонента си и досегашен кмет Атанас Камбитов.

Благоевград

И в трите общини в Благоевградска област, където имаше балотажи вчера вече има избрани нови кметове. А ГЕРБ загуби в две от общините – Благоевград и Сандански. В Сандански за кмет бе избран Атанас Стоянов от ВМРО, който успя да събере с около 1 000 гласа повече от досегашния кмет Кирил Котев. В Гърмен пък спечели канидатът на ДПС- Феим Иса, получи над 61% от гласовете на избирателите. Досегашният кмет Минка Капитанова остана втора с 37%. Изключително оспорвана беше битката в Благоевград, където за Румен Томов са гласували над 18 600 души или 56,60%, а за Атанас Камбитов около 40,98% или 13 400 души. И така Благоевград вече е с нов кмет, който обеща общината да бъде отворена за хората и за проблемите им. Освен това Томов каза, че ще работи за разриването на икономиката и по-високи заплати за жителите на Благоевград.

Румен Томов – избран за кмет на Благоевград: Аз идвам от бизнеса и много добре познавам средата в Благоевград, така ще направя всичко възможно процедурите за обществени поръчки да бъдат открити, да бъдат равнопоставени фирмите, които участват в тях, да бъдат фирмите от Благоевград с приоритет при изпъпляне на поръчки. Само така може да се гарантират високи доходи на благоевградчани.

Румен Томов каза още, че в следващите дни се запознае с финансовото състояние на общината, която наследява. В екипа си ще заложи на хора, който са родом от Благоевград. Каза, че се надявам да се сработи с Общинския съвет, въпреки че той е пъстър, защото голяма част политическите сили вътре го подкрепиха на втори тур на изборите.