Менда Стоянова: Политическата карта на България е синя, с надпис ГЕРБ

0

По думите на Менда Стонова политическата карта на България е синя, с надпис ГЕРБ, като е нормално да има различни политически партии в управлението на населените места. Хората, дали вота си за ГЕРБ, са предимно в градовете, в които има най-голямо население и силна икономика, каза още Стоянова.

Менда Стоянова – член на ИК на ГЕРБ: Имаше места, особено в София, вотът беше даден от омраза към ГЕРБ, омраза, която аз не мога да си обясня. Гласуваш, защото мразиш, не можеш да стъпиш на факти и да прецениш кандидата, за който гласуваш от омраза. За мен това не е нормално политическо поведение. Голяма част от младите хора, най-вече десни избиратели, дадоха своя глас за госпожа Манолова. Според мен омразата не е правилният водач.

При изграждането на приоритетите има допуснати грешки, които са причина за омразата към ГЕРБ, заяви още Стоянова, въпреки че кампанията на ГЕРБ е толерантна в София, за разлика от останалите градове в страната.

Менда Стоянова – член на ИК на ГЕРБ: София за първи път от години е на балотаж, но мисля, че разумният вот надделя.

По думите ѝ общинските съвети са с преобладаващо мнозинство от ГЕРБ, но това няма да попречи на добрата комуникация в управлението.

Менда Стоянова – член на ИК на ГЕРБ: Винаги трябва да се търси подкрепа от всички участващи в общинския съвет, така че винаги да се постигне баланс.

Промените, които предстоят в структурите на ГЕРБ, по думите ѝ, са в положителна насока. Така ще има възможност да се предаде опитът на по-младите членове на партията.

Резултати на местните изборите няма как да се постигнат на места, където има противоречие в политическите структури на ГЕРБ, заяви Стоянова по повод загубите на партията в някои областни градове в страната. Там където политическите партии са работили заедно и без противоречия има резултат от местния вот, коментира още тя. Не трябва да се чака да се провеждат избори, за да се направи оценка на допуснатите грешки в управлението и сега е моментът да се направят промени.

Стоянова коментира и Бюджет 2020, като каза, че предвижда добър ръст в икономическото състояние на страната. Ключово в бюджета е нулево бюджетно салдо, така че да се изпълни фискалната цел, като това ще е планът за следващите 3 години. Намаляването на държавния дълг и спадът в безработицата също ще са приоритет за предстоящата година.

Менда Стоянова: Политическата карта на България е синя, с надпис ГЕРБ