Задържаха мъж за насилие над куче

0

Клипът, който беше публикуван в социалните мрежи, предизвика възмущение и достигна до органите на реда, след подадени над 17 сигнала до прокуратурата. Към момента лицето е задържано.

Христо Петров, началник на отдел „Криминална полиция“: Няколко часа, след като бяхме оповестени за деянието, лицето беше установено и задържано. Той е на 32 години, криминално проявен, познат за нас, изтърпявал наказание лишаване от свобода, но към момента на извършване на деянието е работил в мястото, на което е заснет клипът. Обясненията, които ни дава, са, че деянието е извършено вследствие на ухапване от кучето.

По думите на началника на „Криминална полиция“ доказателствата показват, че кучето, което са открили в хода на действията, е същото, което е показано в клипа. В следствие на събраните доказателства ще се реши и присъдата на обвиняемия.

Ивелина Недкова, организация „Animal hope“ в Казанлък: Кучето, което е прибрано от нас, е в добро здравословно състояние, прегледано е вчера от ветеринарен лекар. Кучето няма къде да бъде настанено, защото Община Мъглиж няма приют. Докато тече производство трябва да бъде настанено в организация или в човек, трябваше да остане на място, което не смятам, че е добро за животното.

Ивелина Недкова заяви, че към момента животното остава в дома ѝ. Тя коментира още, че само по документи у нас има зоополиция и, че трябва да се предприемат по-сериозни мерки.

Клип, качен в социалните мрежи, в който се вижда как мъж малтретира малко куче, предизвика възмущение и много коментари. Мъжът от кадрите е задържан, а кучето е в безопасност.