масово-фалират-магазини-в-благоевград

Засилен интерес от руски граждани към имоти в Благоевград

0

Засилен интерес от страна на руски граждани към имоти в Благоевград. Чистият въздух, спокойният начин на живот и добрата инфраструктура са сред факторите, заради които все повече руснаци наемат или купуват жилища в града.

Благоевград

Вячислав Мотихляев пристигнал в Благоевград преди месец заедно с цялото си семейство. Големият му син вече е записан на училище в града, а малкия посещава детска ясла.

Вячислав Мотихляев: Много развита инфраструктурата, има много учебни заведения, два университета, в които в бъдеще могат да се обучават децата ни, да получат образование. Това е прекрасно, защото не трябва да пътуваш, всичко е на едно място, можеш да получиш добро образование на всички нива.

Вячислав, който е строителен предприемач, е избрал Благоевград и заради възможността за инвестиции в недвижимо имущество в града и региона.

Вячислав Мотихляев: Разглеждаме варианти за бъдещи инвестиции в градско строителството, а така също и строителство на търговски помещения, които да се отдават след това под наем.

Паулина Чукарска, брокер: Отначало взимат апартаменти под наем, предпочитат в центъра на града за да им е по-удобно до всички институции да си уредят набързо документите, и след това вече си купуват жилище, след като се установят със семейството.

Засиленият интерес на руски граждани към имоти в Благоевград се наблюдава през последната една година.