Репортерът на БНТ Александър Марков получи отличие от Сухопътните войски

0

Поредно признание за екипа на „По света и у нас“. Репортерът Александър Марков беше отличен от командването на Сухопътните войски за отразяване дейността на армията. Отличието връчи командирът на Сухопътни войски ген. Михаил Попов. На 19 ноември ще бъде отличен и репортерът ни Николай Минков.

На учебния полигон край Сливница, където се проведе традиционният тактически многобой с военни, журналисти и аташета по отбраната, генерал Попов заяви за „По света и у нас“, че очаква до средата на следващата година да има сключен договор за нова бронирана машина за пехотата.

Ген. Михаил Попов, командир на Сухопътните войски: Проектът за модернизация мисля, че премина точката, от която няма връщане назад. Изпратихме исканията за оферти, очакваме в средата на декември, 16 декември, за да бъда абсолютно точен, да получим офертите и незабавно, независимо, че има съвсем малко време до коледните празници, незабавно започваме оценяването и обработването на офертите. И искрено се надявам, че до средата на следващата година, ще имаме подписан договор.