И дъжд, и слънце днес

6
0

Днес облачността над страната ще е разкъсана, с повече слънчеви часове в източните райони. Над Западна България ще е предимно облачно и на места в северозападните райони, а до вечерта и през нощта – на повече места в Западна България, ще превали дъжд, в отделни райони придружен от гръмотевици. В източната половина от страната ще продължи да духа умерен, на север от планините – временно силен югозападен вятър. В Западна България вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще прониква по-хладен въздух.

Температурите остават в много широки граници – минималните – от 7° до 17° градуса, в София – около 10°, максималните – от 14° до 26°.

В планините ще бъде ветровито, със силен, по високите части бурен вятър от югозапад и необичайно високи температури. Ще има и превалявания, главно в масивите от Западна България, предимно от дъжд.

Превалявания, придружени от гръмотевици ще има и в петък, в Северозападна България и в планините. Вероятност за превалявания и през почивните дни, в западните и южните райони от страната. Повече слънчеви часове и по-високи температури се очакват в Източна България.

Максималните температури слабо ще се понижат, но ще останат по-високи от типичните за ноември.