Лични лекари все още очакват безплатните противограпни ваксини

5
0

Безплатните противограпни ваксини все още се очакват от личните лекари в цялата страна. Надеждите са около средата на месеца най-сетне да започнат имунизациите.

Много от личните лекари отдавна започнаха да имунизират пациентите си, които просто си закупуват ваксините. Знаем обаче, че грипът се изкарва все по-тежко с напредването на годините. Така че акцентът сега е върху хората на възраст над 65 години, за което и разходът е проблем.

Д-р Айдън Джиниев, общопрактикуващ лекар в Глоджево и Русе: Беше ни обещано, че в началото на октомври месец ще разполагаме с ваксина, която ще ни се раздаде и ние ще започнем да имунизираме нашите пациенти. Това обаче не се случи. При последващи разговори ни казаха, че ще бъде раздадена в края на октомври. Сега последно ни казаха, че най-вероятно ще имаме ваксина около 15 ноември.

Държавата удвои количествата на ваксини т.г. В средата на ноември се очаква втората голяма доставка. Тогава и ще започне безплатното ваксиниране. Обаждайте се на личните си лекари.

Д-р Кунчев: Ваксините за грип ще бъдат налични около средата на ноември

Д-р Кунчев: Ваксините за грип ще бъдат налични около средата на ноември

В момента е идеалното време за разпространение на различни вируси. Какви вирусни заболявания циркулират в страната и дойде ли вече грипът? В Сутрешния…