Външният министър на Люксембург е на посещение у нас

4
0

Министърът на външните работи на Люксембург Жан Аселборн е на посещение в България. Това е първата визита на люксембургски външен министър в рамките на двустранните отношения.

Подкрепата за членството на България в Шенген и Еврозоната, възможностите за сътрудничество между двете страни в областта на финансите, както и миграцията и перспективата пред Западните Балкани са част от темите, които Аселборн обсъди с премиера, президента и външния ни министър.

Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Говорихме за това какво можем да направим да помогнем на тази перспектива след, за съжаление, невъзможността за вземане на решение за пореден път за започване на преговори за членство със Северна Македония и Албания и много се радвам, че България и тези държави имат такъв приятел в твое лице.

Жан Аселборн, министър на външните работи и европейските въпроси и министър на имиграцията и убежището на Люксембург: Европа направи голяма грешка като на последния Европейски съвет да не се съгласи да започне преговори с Република Северна Македония и Албания. Това наистина не е добре. Ще дадем всичко себе си ЕС да не забрави Балканите.