„Еврохолд“ оспори забраната на сделката с ЧЕЗ

5
0

„Еврохолд България“ АД ще защитава интересите на своите над 9000 акционери след решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за забрана на сделката с ЧЕЗ Груп, следвайки своята отговорност пред тях и изпълнявайки своите задължения, съобщиха от компанията.

„Еврохолд“ вече внесе жалба в Административен съд – София област. Чешката енергийна група също предприе административни мерки срещу решението на българския регулатор.

„Еврохолд“ продължава изпълнението на обявената през октомври стратегия за създаване на силна регионална ютилити компания в рамките на холдинга по модела на „Евроинс Иншурънс Груп“ АД, която е една от големите застрахователни групи в Югоизточна Европа (ЮИЕ). Компанията запазва интереса си към придобивания в енергийния сектор в региона и вижда в тях възможност за диверсификация на портфолиото си.

Създаденият от „Еврохолд“ енергиен борд, който включва утвърдени международни и български енергийни експерти, продължава да работи за реализация на стратегията за развитие на холдинга в ЮИЕ.

От компанията вече обявиха, че имат сключен договор за 335 млн. евро с ЧЕЗ – Прага. Парите за сделката ще бъдат осигурени от две глобални банки и собствен капитал, а от холдинга обмислят да поканят представител на държавата в борда на електроразпределителното дружество.

От "ЧЕЗ" ще обжалват блокираната сделка за българските активи на дружеството

От „ЧЕЗ“ ще обжалват блокираната сделка за българските активи на дружеството

Ден след като Комисията за защита на конкуренцията не одобри и втория купувач на доставчика на ток „ЧЕЗ“, от компанията майка в Чехия коментираха, че…