Предстоящи събития за днес

1
0

Двадесет руски художнички ще подредят в Бургас съвместна изложба „Цветя за любимите“. Те ще представят маслена живопис, акварел и картини, изработени от керамика. Откриването на експозицията ще е от 17:30 часа в галерия „Георги Баев“.
*****

Цветни фотографии на морски фарове, заснети в над 25 държави в периода 2007 – 2019 година ще покаже в Бургас Бела Бенова във фотоизложбата си „Дом на светлината“. Откриването ще е в Културния център „Морско казино“ от 18.00 часа. По време на откриването на изложбата, авторът Бела Бенова ще представи и книгата си „По пътя на пулсиращата светлина“.
****

Плевен е домакин на форум, организиран от Института за регионални и международни изследвания с подкрепата на Фондация „Америка за България“. Проектът е посветен на перспективите пред пенсионерския труд и трудова миграция в региона. Срещата ще бъде открита от кмета Георг Спартански и председателя на Управителния съвет на института доц. Огнян Минчев в зала „Ротари“ на хотелски комплекс „Ростов“ от 13.30 ч.
*****

Зимен Олипмийски ден ще се състои в Чепеларе. Празникът е ежегоден в чест на олимпийския медал на Екатерина Дафовска от Нагано. В програмата на спортната снежна фиеста са включени състезания и забавни игри на пистата „Мечи чал“.