Предстоящи събития за днес

7
0

Зам.-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева и експерти от министерството ще запознаят земеделските производители в Разград с новите моменти в условията по схемите за директни плащания. Ще бъдат обсъдени и предстоящите приеми по ПРСР, както и актуални въпроси относно държавните помощи. Стопаните ще бъдат запознати с новите моменти в законодателството в сектор „Животновъдство“ и с Общата селскостопанска политика след 2020 г. Срещата е от 10 часа в конферентната зала на хотел Cartoon.

***
В Плевен тази вечер ще звучат музика и стихове, посветени на любовта в най-новата продукция на Плевенската филхармония. Диригент е младият Георги Милиядов. В програмата ще участва квартет „ГеоМарЧаЛо“. Свои стихове ще прочете поетесата Весела Димова. Музикално-поетичният спектакъл е в читалище „Съгласие 1869“ от 19.00 часа.

***
Стихосбирката „Слънцето в мен“ – дебют на автора Мария Иванова, ще бъде представена от 18,00 часа в Доходното здание в Русе. Тя е част от програмата на артсалона „Любов и вино“, организиран от общината.

***
Изложба живопис „Безвремие“ на старозагорския художник Светлозар Недев се открива в Арт-галерия Свиленград в 18 часа. Авторът представя 30 свои картини. Експозицията ще остане в изложбената зала до 5 март.

***
Изложбата „На кон или с прашка“ ще бъде открита от 17 часа в административната сграда на Историческия музей в Исперих. Експозицията е по повод Деня на Българската археология. Тя разказва за въоръжението на траките – видовете войскови части и специфичните бойни тактики, които ги превръщали в предпочитани съюзници в различни военни конфликти.