Илияна Йотова: Необходима е специална програма за развитие на малките населени места

0

„Българската държава трябва да се върне в селата, в малките населени места, да изработи специална програма за тяхното възраждане.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на честването на Деня на лозаря и празника на св.Трифон Зарезан, организирано от ЗТПК „Александър Стамболийски“ в село Славовица, област Пазарджик, съобщиха от прессекретариата на президента.

„Когато държавата кани младите хора да се върнат тук, първо самата тя трябва да влезе в селата и малките градове, като създаде необходимите условия за тяхното развитие“, е посочила вицепрезидентът Йотова. Тя е категорична, че европейските средства не са достатъчни и е необходима намесата на държавата.

„От тези земи някога Александър Стамболийски казваше, че българската държава може да се възроди, когато българинът остане здраво свързан с българската земя“, е изтъкнала вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Днес всички, които сме се събрали тук, трябва да дадем своя обет, че ще направим всичко възможно тази плодородна и благословена земя да пребъде“, е призовала Йотова.

Приветствието си вицепрезидентът е завършила с пожелание за здраве и богата реколта и с думите на Луи Пастьор: В бутилка вино има повече философия, отколкото във всички книги.

Обредното зарязване на лозите е било извършено от вицепрезидента Илияна Йотова, председателя на ЗТПК „Александър Стамболийски“ Иван Костов и кметския наместник на с.Славовица Славчо Велков.