Лавров коментира отношенията на Русия с Турция

5
0

Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че Русия има много добри отношения с Турция, но това не значи, че двете страни трябва да са съгласни по всички въпроси, предаде Ройтерс.

Лавров, който говори в Мюнхен, където се провежда международна среща по въпросите на сигурността, отбеляза, че целите на Русия, Иран и Турция в Сирия не съвпадат.

„Имаме много добри отношения с Турция. Това не означава, че трябва да сме съгласни за всичко. Като цяло смятам, че не може да има пълно съгласие по нито един въпрос в отношенията между никои две страни“, каза Лавров, цитиран от ТАСС.
Руският първи дипломат разговаря днес с турския си колега Мевлют Чавушоглу.

Външният министър на Турция заяви след срещата, че разногласията на Русия и Турция за Идлиб няма да повлияят на доставката на ракетни комплекси С-400 и на отношенията между Москва и Анкара като цяло.
Ние не можем да променяме нашите принципни позиции заради единични разногласия с тази или друга страна. Не трябва да позволяваме на проблемите в Сирия да подкопаят нашето сътрудничество и отношения, каза Чавушоглу.