16 души са задържани от полицията преди дербито „Левски“ – ЦСКА

0

16 души са задържани преди двубоя между „Левски“ и ЦСКА за срок до 24 часа. 10 от тях – преди началото на футболната среща. Останалите шестима – на КПП-тата на входа на спортното съоръжение. Четирима от тях за носене на забранени вещи, един с наложена забрана за посещение и един за неизпълнение на полицейско разпореждане, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Срещата премина спокойно, като не се стигна до сблъсъци между двете агитки. От полицията не отчитат сериозни инциденти около мача, който завърши наравно 0:0 на Националния стадион „Васил Левски“.

Масирано полицейско присъствие имаше в района около стадион „Васил Левски“ преди, по време на и след Вечното дерби между „Левски“ и ЦСКА.

Два часа преди двубоя феновете на „Левски“ тръгнаха организирано с поход от ул. „Тодор Александров“, където се намира националният фенклуб на привържениците на сините, до стадион „Васил Левски“.

Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове.