Оставиха в ареста заместник-началника на 3-то РПУ в София

0

Развитие по скандалния случай с двамата висши полицаи, обвинени, че са опитали да откраднат печалба от тотото за близо 12 000 лева от възрастна жена. Заместник-директорът на трето районо управление Красимир Любомиров остава в ареста. На свобода излиза началникът на група от СДВР Николай Стоименов заради липса на доказателства. Решението е на Софийския районен съд.

Двамата висши полицаи бяха доведени в съдебната зала с белезници на ръцете. По искане на защитата камери не бяха допуснати в залата. В залата заместник-директора на трето районно управление се разплака пред съдията и заяви, че срещу него се води целенасочена атака.

Според прокуратурата, Любомиров е направил опит да представи печелившия фиш от свое име.

В залата стана ясно, че двамата полицаи са имали контакти в криминалния контингенти. Имали са и сериозна практика в областта на разследванията на уличните кражби. Двамата са се познавали близо 5 години. Вероятно те са успели да намерят обирджиите, които са откраднали чантата на възрастната жена, където се е намирал печелившият тото фиш. Този случай е станал в столичен трамвай.