Бойко Борисов инспектира строежа на Софийския околовръстен път (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

3
0

Обещали сме на софиянци да ремонтираме целия Околовръстен път, както и третия лъч на метрото. Заедно всичко това струва около 1 млрд. лв. Ако беше лесно, комунистите да са го направили. Сега в участъка на Околовръстното между „Младост“ и „Цариградско шосе“ има само по една лента в посока. След като приключим ремонта ще има по 3 активни ленти в посока, локални платна и 3 пасарелки.


По време на днешната инспекция също така заръчах на строителите много внимателно да спазват всички мерки за сигурност.

Видя ли багерите да работят вече съм спокоен. Много работа е отметната за един месец. В участъка на Околовръстния път на София между „Младост“ и „Цариградско шосе“ има огромни задръствания заради малкия брой ленти за движение. Когато всичко стане готово, освен че ще се отпуши движението, но и около пътя ще започнат да се строят много жилищни комплекси.


По време на инспекцията министърът на икономиката Емил Караниколов ми докладва за дейностите по решаването на проблема на Перник с водата. Работи се на помпената станция, на резервоара и в населените места. 3,5 км тръби са реално сложени. Днес ще пуснем пътя Голямо Бучино – Перник както сме обещали. В същото време и язовирът се пълни много добре.

Бойко Борисов