С урок по родолюбие започват проявите за годишнината от гибелта на Левски в Сливен

0

С урок по родолюбие ще започнат проявите по повод 147-годишнината от гибелта на Васил Левски в Сливен. Това съобщиха организаторите от Община Сливен, Военно формирование 22220, Сливенска митрополия, Регионално управление на образованието, Общински комитет „Васил Левски“ и Сдружение „Мати Болгария“.

Събитията ще се състоят в сряда, 19 февруари. От 9.30 часа пред ППМГ „Добри Чинтулов“ ще започне „Урок по родолюбие“ – Спомен и цвете за Михаил Икономов, Михаил Греков, Сава Геренов, Атанас Узунов и Пенчо Черковски – учители в класното училище и участници в комитетите, създадени от Васил Левски.

В 10 часа в квартал „Клуцохор“ ще бъдат поднесени цветя пред паметните плочи на сподвижниците на Дякона – Георги Икономов, Сава Райнов, Бойка Атанасова, Нено Господинов – Брадата и паметника на Таньо войвода, пред релефа на Васил Левски пред храм „Св. Цар Борис Първи Покръстител“, на паметника на Панайот Хитов в квартал „Ново село“.
От 11 часа на площад „Васил Левски“ ще се състои общоградска възпоменателна церемония – заупокойна молитва и поднасяне на цветя пред паметника на Левски.