„Таборът отива към небето“ от Ниш гостува в Музикалния театър

3
0

Музикалният театър е подготвил поредната изненада за своите почитатели. Утре- 18 февруари, от 19:00 на сцената на „Стефан Македонски“ може да гледате мюзикъла „Таборът отива към небето” – постановка на Народния театър на Ниш, Сърбия.

Режисьор е Десимир Станоевич – популярен театрален и филмов актьор в Сърбия, който през последните години поставя театрални спектакли. Билети за спектакъла може да купите на касата на Музикалния театър и през сайта на театъра. Цената им е 10 лева.  

В главните роли са звездите на Народния театър на град Ниш: Александър Маринкович – в ролята на Зобар, Майа Вукоевич-Цветкович в ролята на Рада, Мирко Борчевич като Макар Чудра, Ивана Недович (Майката на Зобар), Весна Станкович (Майката на Рада), Стефан Младенович (Талимон) и други. Аранжиментът на музиката е на Боривое Младенович и Игор Дунич. Сценограф е Ивана Савич, художник на костюмите -Деян Гоцич, хореограф – Небойша Громилич.  

Текстът на мюзикъла „Таборът отива към небето” е по мотиви от новелата на Максим Горки „Макар Чудра”. В нея се разказва необикновената и романтична любов на Рада и Зобар, които живеят в необятната руска степ. „За нас, както и за Горки, циганите не са слаби и унижени хора, а народ, който обича живота, свободата и дивите ритми на песента и танца. Такива хора могат само да полетят към небето, защото земята е твърде тясно място за тях” – казва режисьорът на спектакъла.