радев-ще-се-срещне-с-президента-на-естония

Радев: Премиерът указва на прокуратурата кого „да размаже“

3
0

Президентът Румен Радев коментира пред журналисти в отговор на въпрос, че премиерът Борисов се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги.
   

„Ако може да скрие и този скандал в зайчарника, в който вече не остана място от скандали“. Очевидно е, че г-н Борисов използва службите за свои политически цели, коментира Радев. По думите му, премиерът указва на прокуратурата кого „да размаже“, дори полицията е впрегната да респектира несъгласните българи. Затова трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с копойски методи, коментира Румен Радев.
   

Той добави, че в безсилието си Борисов атакува и семейството на президента. За съжаление, въпреки двайсетгодишния престой във властта, методите на министър-председателя издават битието му от началото на прехода, и ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият г-н Борисов, заяви Румен Радев. „Скандалите, кризите, разкритията за грандкорупция, растящото недоволство, ежедневно разголват управленското му безсилие и зависимости. Но драмата на г-н Борисов е, че осъзнава факта, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението му“, коментира Радев и добави, че затова напълно разбира растящата нервност на премиера.
   

Президентът Радев коментира темата пред журналисти, след като посети централата на „Ултрафлекс Корпорейшън“ в столицата и се запозна с дейността на фирмата, която е един от големите победители в националния конкурс „Иновативно предприятие на годината“ за 2019 г., с разработената иновативна система за индукционно нагряване, приложима във всички сектори, свързани с термообработката на материали – индустриалната, бижутерската, лабораторната, зъботехническата и медицинската електроника. Държавният глава поздрави ръководството и екипа на предприятието, като коментира, че то е едно от тези, които ни дават надежда и увереност, че България може да участва в „Зелената сделка“ не само като консуматор, а като разработчик на технологии.