Фолклорен танцов спектакъл „През погледа на Левски“ ще бъде представен в Ловеч

3
0

Премиера на фолклорния танцов спектакъл „През погледа на Левски“ ще има в Ловеч по повод на 147 години от гибелта на Апостола на свободата.

Постановката е утре /19 февруари/, от 17.30 ч., в салона на Драматичния театър, съобщи режисьорът и хореограф Кристиян Костов. По думите му спектакълът е симбиоза между танц и театър.

„Самият спектакъл е една обиколка, разходка из фолклорните области на България. Това е една ретроспекция, която се подсказва още от заглавието – „През погледа на Левски“. Това е изцяло нова продукция, нещо, което в Ловеч, смея да твърдя, до момента не се е случвало“, поясни Костов.

В представлението участва танцовата формация „Балкански огън“ при НЧ „Бяла Анаста-2016 г.“ – Ловеч, Регионалният клон „Васил Левски“ на националното дружество „Традиция“ и актьорите в Ловешкия театър Гьорги Трайков, Анастас Жейгаров, Петър Стойчев и Нина Сованджиева.

В ролята на Левски е Гьорги Трайков, който е от Северна Македония. „Много е трудно да се влезе в неговата роля. Ние сме много далеч от нещата и идеите на Апостола“, каза Трайков.