банско-се-включи-в-eвропейската-седмица-на-мобилността

Община Банско е представила туристическите си продукти и услуги на международно изложение

3
0

Община Банско е представила туристическите си продукти и услуги в информационен щанд на Министерството на туризма на международно изложение в Тел Авив, съобщиха от пресцентъра на общината. Туристическото изложение IMTM е най-старото в региона на Източното Средиземноморие и е най-голямото, което се провежда в Израел, посочват от пресцентъра.
Основен фокус в него е бил зимният и летният туризъм, които са сред най-търсените продукти от туристите в региона. Интерес израелските туристи са проявили към летните активности и особено към планинските маршрути, които Национален парк „Пирин“ предлага. От община Банско посочват, че планинският курорт е позната и предпочитана дестинация за израелските туристи. Техният ръст спрямо 2018 година е 19 процента, като над деветдесет хиляди са нощувките, реализирани през миналата година.

Банско се е представило и на Международното изложение „Ваканция & СПА Експо“ в София, където общината е участвала със собствен щанд, заедно с представители на туристическия бизнес. От пресцентъра посочват, че една от основните цели на представянето е била привличане на български туристи през всички сезони.