Стопанската академия в Свищов избра проф. Марияна Божинова за ректор

0

Общото събрание на Стопанската академия „Димитър А.Ценов“ избра за ректор проф.Марияна Божинова за мандат 2020-2024 година, съобщиха от пресцентъра на висшето училище.

След представяне на вижданията за развитие на Стопанската академия през следващия управленски мандат от двамата кандидати за ректорския пост – проф.Андрей Захариев и проф.Марияна Божинова, членовете на Общото събрание са провели таен избор.

От 117-членен състав, в залата са присъствали 115 души. Председателят на Общото събрание – проф.Борислав Борисов, е благодарил на двамата кандидати за позитивно проведената кампания и е обявил, че проф.Божинова е избрана с мнозинство от 58 гласа „за“, при 43 положителни вота за проф.Захариев.

Новоизбраният ректор е заявила, че основната цел в мандата ще бъде затвърждаване позициите на Стопанска академия, като едно от най-добрите висши училища в България, в областта на икономиката, администрацията и управлението, и превръщането му в разпознаваем субект в международното образователно и научно пространство.