Вече 9 са жертвите на стрелбата в Ханау

0

Девет души загинаха, а четирима са ранени при стрелба в германския град Ханау. Местната полиция съобщава, че предполагаемият извършител се е самоубил. Разследването по случая продължава.

Около 22 часа местно време неизвестен мъж открива огън по заведение в центъра на Ханау, на около 25 км. от Франкфурт. Убива трима души и бяга с тъмен автомобил. Минути по-късно следва второ нападение – този път в друг квартал. Загиват още петима. Свидетели разказват, че в минутите след стрелбата е настанала паника.

Джан-Лука Фрисена, очевидец: Обадиха ми се, че е имало стрелба и веднага дойдох. Брат ми и баща ми бяха на мястото и се уплаших, че може да са ранени. За щастие са невредими, но са много уплашени. Когато нещо подобно се случи, никога не можеш да повярваш, че се случва точно на теб. Не и тук, не и на нас. Казваш си – това е някаква шега.

След продължила няколко часа акция по издирване на нападателя, местната полиция съобщи, че предполагаемият извършител е открит мъртъв в дома си. Смята се, че се е самоубил. Няма информация за мотивите за стрелбата, както и дали мъжът е действал сам.