Предстоящи събития за днес

19
0

Русе ще отбележи 142 години от Освобождението си. Началото на програмата ще бъде поставено в 11,00 часа пред катедралния храм „Света Троица“ с историческа възстановка от дружество „Традиция“. Половин час по-късно ще има и церемония с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на свободата.

***
Кметът на Бургас Димитър Николов ще посрещне в сградата на общината 18-годишния Едмонд Назарян, който стана европейски шампион по класическа борба и треньорът му от клуба по борба „Бургас“ Николай Дачев. Срещата ще е от 10.00 часа в заседателната зала.

***
В Съдебната палата в Пазарджик от 11.00 часа председателят на Районния съд Веселка Златева- Кожухарова ще представи отчетен доклад за работата на магистратите през 2019 година.

***
„Човекът от Подолск“ е най-новата постановка на Драматично-кукления театър „Иван Радоев“ в Плевен. Тя е дело на режисьора Васил Василев, сценографията и костюмите са създадени от Николай Димитров, а музиката е от Милен Апостолов. Премиерата е тази вечер от 19.00 ч. на обновената сцена „Пан Бурянин“.

***
Маестро Йордан Камджалов обединява творческата енергия 130 музиканти за премиерно изпълнение у нас на „Голяма меса номер три“ /фа минор/ за солисти, хор, оркестър и орган от Антон Брукнер. Тази вечер мащабната творба ще бъде изпълнена в зала „Емил Димитров“ в Плевен от Плевенската филхармония, Национален филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ с диригент Славил Димитров и солистите Мирела Александрова /сопран/, Виолета Радомирска /алт/, Георги Султанов /тенор/, и Ивайло Джуров /бас/.

***
Млади музиканти ще излязат заедно на сцената в родния им Добрич, за да подкрепят момиче с рядко генетично заболяване. Благотворителният концерт под патронажа на кмета Йордан Йорданов ще събере публиката за каузата в Органовата зала тази вечер. Миро, Дамян Попов, Пламен и Иво, Deep Zone Project са сред поп изпълнителите, съпричастни към съдбата на 20-годишната Кристина Петрова.

***
Премиерата на спектакъла „Криворазбраната цивилизация“ ще бъде представена от 19,00 часа на сцената на Кукления театър в Русе. Драматизацията и режисурата са на Валентин Владимиров-Валяка.