блокирано-е-движението-по-пътя-софия-своге-мездра-заради-тежка-катастрофа

Четирима души са задържани при полицейска операция в Шуменско

13
0

Четирима са задържани за извършени престъпления по време на проведена специализирана полицейска операция в новопазарското село Стоян Михайловски за противодействие на битовата престъпност. Трима от задържаните са за неправилно присъединяване към електропреносната мрежа, а един – за държане на наркотични вещества. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Шумен.

На три адреса в селото в ранните сутрешни часове полицаи и служители на електроразпределителното дружество установили незаконно прикачване към мрежата с помощта на дървени прътове, като по този начин не се отчитала правилно потребената енергия. Образувани са три досъдебни производства. Задържани са трима местни жители -мъже на 57 и 25 години, и 57-годишна жена.

При извършена проверка и последвал личен обиск на 29-годишен жител на Нови пазар били намерени около 10 гр. суха листна тревна маса, която по негови данни била „марихуана“. При последвало претърсване в жилище в Нови пазар е намерено около един грам бяло прахообразно вещество, за което заявил, че е амфетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар.

По време на специализираната полицейска операция са проверени 278 моторни превозни средства и 342 лица, от които – деветима криминално проявени. Установени са 25 административни нарушения, за които са съставени 9 акта и са наложени 16 глоби с фиш. Със системата за видеоконтрол са засечени 18 нарушения на скоростните режими.