Предстоящи събития за днес

18
0

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери от 12.00 часа изпълнението на строително-ремонтните работи на детска градина „Пеперуда“ в ж.к. „Дружба“ 1. Сградата е от т. нар. етернитови детски градини. По време на реконструкцията се извършва конструктивно укрепване и преизграждане на стените.

***
Документална изложба „140 години българска дипломатическа служба“ ще бъде открита във фоайето на Правно-историческия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. Тя ще бъде открита от заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев.

***
Изложба „Дипломация и изкуство“ ще бъде открита в Градската художествена галерия в Благоевград. В нея са включени произведения на дванадесет автори, сред които Златьо Бояджиев, Цено Тодоров, Бенчо Обрешков, Никола Танев и други. Изложбата е проект на Държавния културен институт към министъра на външните работи. Откриването е тази вечер от 18 часа.

***
Художествената галерия „Владимир Димитров – Майстора“ в Кюстендил ще бъде домакин на изложба от Второто международно триенале „Духът на акварела“ – Варна. Откриването е днес, от 17.30 часа. Изложбата ще бъде предшествана от демонстрация с акварел от Селма Тодорова, която ще се състои от 16.00 часа в галерията.

***
Архитектурното наследство на България, изобразено с акварел, ще представи архитект Белин Моллов в музея на архитектурно-историческия резерват „Боженци“ край Габрово. Изложбата се открива днес от 15,00 часа в Старото школо и ще остане отворена за посещения до 27 април. Колекцията има за цел да популяризира културно-историческите ценности на Боженци сред максимално широка публика – граждани, гости на региона и чуждестранни туристи.

***
Ученици ще дискутират как да преборят агресията сред младите хора. Проявата, организирана от дискусионен клуб „Дебати-Разград“ ще е от 18 часа в конферентната зала на хотел „Централ“. Отборите-дебатьори ще влязат в ролята на законотворци, а публиката в края ще гласува, за да отличи победител.

***
Обществено обсъждане на проект на Наредба за финансово подпомагане дейността на спортните клубове от община Перник ще се състои в Двореца на културата в града.

***
Мащабната творба на Антон Брукнер „Голяма меса“ номер три ще бъде представена тази вечер в столичната зала „България“ от над 130 музиканти. Произведението ще прозвучи за първи път под палката на маестро Йордан Камджалов. Ще участват Плевенската филхармония, Националният филхармоничен хор „Светослав Обретенов“, солистите Мирела Александрова, Виолета Радомирска, Георги Султанов и Ивайло Джуров.

***
Творческа вече с участието на поета Демир Демирев, преводача Мая Ценова и литературния критик Емил Басат ще се състои в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград. От 17,30 часа ще бъдат представени новите стихосбирки на Демирев и Ценова – „Скитащи слънца“ и „Не разпрягай ината“.