Караянчева определи като неуместно шествието на Радев, опасява се от освирквания на Шипка

0

Разделението, за което президентът работи в продължение на 3 години, там (при паметника на Васил Левски в София/бел.ред.) вече обра своите плодове. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в Сутрешния блок на БНТ. По думите ѝ една организирана група, водена от президента, грозно е осквернила паметта на Апостола, като е освирквала.

Според Караянчева няма разумно обяснение да се реагира на речта на кмета на София Йорданка Фандъкова по този начин.

Цвета Караянчева: Не беше уместно да се прави това шествие в този ден – това разделение…едното шествие, което беше на поклонението в църквата, другото е неговото шествие. Като обединител, мисля, че не беше денят и мястото да се прави такова нещо. Нека да има шествие, нека да участва, да се къпе в народната любов.

Къде отива поклонението, защото Левски трябва да ни обединява, допълни Караянчева.

Цвета Караянчева: В такива моменти българите трябва да бъдат обединени. Не по този начин, по който се случи това шествие. За мен е обидно. Притеснявам се, че след няколко дни ще има чествания на Шипка, на които аз съм патрон, разбрах, че и президентът ще дойде, дано не доведе тези хора, които бяха тук.

Вижте – снимките по улицата, сякаш отиват на сватба, в този ден, в който цяла България скърби за своя най-чист и светъл национален герой, няма как да не предизвикат бурни реакции в колегите.