Как да не нарушават авторското право онлайн се обучават в младежи в София

0

Как да не нарушават авторското право онлайн се обучават в София посланици на ЕП от Търговище. Петимата младежи – възпитаници на Първо СУ „Св. Седмочисленици“, са класирани за участие в практическия курс на тема „Моите каузи в социалните мрежи“, съобщи на БТА старшият посланик и преподавател по български език и литература Анета Милева.
Конкурсът е организиран от Бюрото на Европейския парламент /ЕП/ в България и Асоциацията на европейските журналисти. Обучението е в Дома на Европа.

Младите хора ще се обучават как да създават видеосъдържание за социалните мрежи, как да правят и обработват видео с личните си телефоните и др. Обсъждат се принципите за създаване на информационен продукт, за това как да направим успешен текст, и един от важните въпроси – как да не нарушаваме авторското право онлайн, обясни Милева.
След курса учениците ще получат практическа задача да създадат видео по една от двете теми: „ЕС и как той се отразява на нашия живот“ – по повод на 9 май – Ден на Европа, и „Свобода на словото“ – във връзка с 3 май – Международният ден на свободата на словото.