Парламентът избра заместник-председател и двама членове на КРС

4
0

Парламентът избра Кристина Андонова-Хитрова за заместник-председател на Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ със 119 гласа „за“, 73 „против“ и въздържали се 10.

За членове на Комисията бяха избрани Анна Хаджиева, предложена от ГЕРБ, и Ердинч Хайрула, предложен от ДПС.
Кандидатурата на Анна Хаджиева беше гласувана със 119 гласа „за“, 67 „против“ и 11 въздържали се, а на Ердинч Хайрула със 109 гласа „за“, 70 „против“ и 18 „въздържал се“.

Кристина Хитрова и Анна Хаджиева бяха избрани с гласовете на ГЕРБ, ДПС и „Воля“, а Ердинч Хайрула беше подкрепен от ГЕРБ, ДПС и шестима независими депутати.
Отхвърлена беше кандидатурата на Деница Златева за член на КРС, предложена от БСП. В пленарната зала тя получи подкрепа от „Обединени патриоти“.

Кандидатурата на Пеньо Пенев, издигнат от „Обединени патриоти“, получи 16 гласа „за“, 56 депутати бяха „против“ и 116 се въздържаха.

В отрицателен вот Георги Свиленски от „БСП за България“ заяви, че е гласувал против кандидатурата на Пеньо Пенев, не защото има нещо против него, а защото е лъснало задкулисието.
Юлиан Ангелов от „Обединени патриоти“ имаше възражение по процедурата, защото не му позволили да поиска прегласуване. Той обясни, че е искал да даде възможност на представителите на „Атака“ да променят своя вот и да не подкрепят кандидата на ДПС.