Окръжният съд в Добрич постанови 12 години затвор за причинена смърт по непредпазливост

2
0

Окръжният съд в Добрич постанови 12 години затвор за причинена смърт по непредпазливост, съобщи пресцентърът на институцията. Подсъдимият /35 г./ ще изтърпи наказанието при първоначален строг режим. Той е признат за виновен, че при условията на опасен рецидив е причинил по непредпазливост смъртта на 69-годишен мъж от Добрич, нанасяйки му тежка телесна повреда – гръдна травма, довела до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.

Според обвинителния акт на прокуратурата двамата мъже се познавали, а до насилието се стигнало след употреба на алкохол в дома на пострадалия, където подсъдимият отишъл да нощува. Първоначално младият мъж е бил привлечен като обвиняем за убийство, но след събиране на допълнителни данни обвинението е преквалифицирано в по-леко, поясняват от съда.

Постановената присъда може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Варна.
Добричкият окръжен съд е изменил мярката за неотклонение на подсъдимия от „подписка“ в „задържане под стража“ предвид наложеното наказание, предходната му съдимост, процесуалното му поведение, данните за личността му и опасността да се укрие.