Откриха още две обновени детски заведения в Разград

4
0

С водосвет вчера бяха открити още две детски заведения в Разград, обновени по европроект, съобщиха от общинския пресцентър. Строително-монтажните работи в обектите са за над 1 млн. лева, направена е и цялостна подмяна на оборудването и обзавеждането.

Още от предишния програмен период община Разград води целенасочена политика на подобряване на материално-техническата база на образователните институции, тъй като инвестицията в децата е най-ценната и най-стойностната, е заявил заместник-кметът Добрин Добрев преди да пререже лентата на обновената детска ясла „Слънчево детство“. Той е уверил присъстващите на церемонията, че местната управа ще продължи да прави всичко възможно за създаване на условия за провеждане на по-добър и качествен образователен процес, за да растат безгрижно и в нормални условия подрастващите.

Гост на откриването на ремонтираната детска градина „Райна Княгиня“ е била заместник-кметът Милена Орешкова. Тя е заявила, че обновяването на образователната инфраструктура дава възможност за провеждане на по-добър възпитателно-образователен процес в по-модерна среда, за да се чувстват децата добре.