Захариева подозира руска връзка в информацията за разследване срещу Бойко Борисов

0

Каталунското издание „Периодико“ излезе с твърдения, че българският премиер Бойко Борисов е разследван за пране на пари в Барселона. В студиото на „Панорама“ министърът на външните работи Екатерина Захариева обясни, че това е „фалшива новина“, която се върти в публичното пространство от няколко години.

Тя заяви, че не може да потвърди руска връзка в случая, но не може и да няма съмнения за такава. Материалът в „Периодико“ нарече „странен“. Няма изпратено искане за официално помощ при разследване от страната ни, уточни министърът.

Тя припомни, че у нас имаме обявени за персона нон грата четирима руски дипломати заради извършване на шпионска дейност.

Екатерина Захариева: Ние не воюваме с никого, но тогава когато нашите служби, нашата прокуратура имат доказателства, тогава ние няма как да не реагираме.

Срещу всяка посегателство на националната сигурност ще се постъпва по този начин, заяви тя. Министърът обясни, че ако са искали да скрият нещо, то е нямало публично да обявяват дипломати за персона нон грата.