ЧЕЗ е отличен с награда като дългогодишен и значим партньор на „SOS Детски селища“

0

ЧЕЗ България получи отличие за дългогодишен корпоративен партньор на „SOS Детски селища – България“ на специална церемония, на която бяха наградени най-значимите партньори на благотворителната организация. На събитието беше отбелязана и 30-ата годишнина на „SOS Детски селища“ в присъствието на висши мениджъри на корпоративните дарители, съобщиха от дружеството.

„ЧЕЗ има дългогодишна програма за подкрепа на младите хора в България. Чрез множество инициативи подпомагаме както децата в нужда, така и талантливите младежи, ученици и студенти. Това е не само корпоративна, но и наша лична кауза“, е заявила Зорница Йорданова – директор на отдела „Продукти и покупка на електрическа енергия“ в „ЧЕЗ Електро България“ АД.
От дружеството информират, че подпомагат младите хора чрез спонсорства, дарения и доброволчески инициативи. Всяка година се организира конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, чиято цел е да подпомогне най-талантливите дванайсетокласници в професионалните гимназии в Западна България. Вече две години се предоставя и стипендия на студенти, а през 2019 г. беше връчена и първата стипендия за деца, лишени от родителска грижа.

Служителите на компаниите от Групата ЧЕЗ в България също редовно организират доброволни дарителски инициативи, средствата от които предоставят на организации, полагащи грижи за деца в нужда. През миналата година служителите са дарили над 3500 лева на фондацията „За нашите деца“.