Блестящ Християн Корунчев разби сръбски шампион на SENSHI 5

0

Християн Корунчев разби сърбина Любо Ялови в петата битка от петото издание на SENSHI. Мачът се игра по правилата на KWU Full contact. Българският боец доминира тотално и единствено късметът спаси Ялови от нокаута. Двубоят се игра в категория до 80 кг.

Публиката в зала „Конгресна“ във Варна очакваше по-равностойна среща, след като и двамата са шампиони на WAKO PRO.

Корунчев започна мача с брутален ляв, който щеше да скъса ринга освен главата на Ялови. Зрелищният българин продължи с яросните атаки. Опитът му за маваши остана на милиметри, Християн продължаваше да доминира в първия рунд. Непрестанните атаки бяха ясен знак, че търси нокаута. Два последователни кика в областта на стомаха задъхаха сърбина.

Нищо не се промени през вторите три минути. След всеки опит за атака Ялови отнасяше по няколко удара. Християн не спираше да атакува, а сърбинът задъхан отсъпваше назад. Усмивките му бяха плод на безсилие, а не на увереност.

Корунчев се беше вслушал в съветите на треньора си Марио Кирилов и дори увеличи още темпото. Боецът на СК „Армеец“ захождаше добре, нагласяше си съперника и пласираше умело леви. Киковете в тялото целяха отваряне на гарда на Ялови, а след това следваха проблеми за сърбина. Християн не спираше с атаките, а Ялови мъжки отнасяше удар след удар. Решението беше очевидно и заслужено – победа за българина.

За да бъде напълно готов за предизвикателството Корунчев проведе подготовка при кикбокс звездата Артур Кишенко в Испания. Това е второто участие на българския боец в елитните галавечери SENSHI.