Предстоящи събития за днес

8
0

В Плевен почетният консул на Йордания в София и Председател на Българо-Йорданската камара за икономическо сътрудничество Хасан Бармауи ще представи възможностите за сътрудничество в областта на бизнеса. Работната среща е посветена и на бъдещо икономическо партньорство на Плевен с град Зарка в Йордания. Началото на форума е от 11.00 ч. в зала „Гена Димитрова“.

* * *
Общинският съвет в Каварна отново ще обсъди решението си заснемането и излъчването на заседанията на органа на местната власт да се заплащат по общинската наредба за местните данъци, такси и цени на услуги. Разпоредбата, която бе оспорена от областния управител на Добрич Красимир Кирилов, е част от правилника за организацията и дейността на общинския съвет.

* * *
Висши учебни заведения от страната ще представят новости в обучителните програми и ще разяснят условията за кандидатстване на двудневно изложение в Разград. Кандидатстудентската борса ще бъде във фоайето на Общинския културен център.

* * *
Официално ще бъде открита модернизираната пречиствателна станция за отпадни води край Добрич. Обектът е част от проекта за подобряване на водния сектор в Добрич, който се реализира с финансов ресурс от 114 900 000 лева по оперативната програма „Околна среда“.

* * *
Детската опера в Русе – проект на Държавната опера в града, ще представи спектакъла „Огнивото“ – по приказката на Андерсен, от 13,00 часа в зала „Опера“ в града. Постановката е на Илия Деведжиев.

* * *
В Плевен гостува новата циркова продукция „Светът на чудесата“. За първи път изкуството на цирковите артисти ще бъде представено на сцената на читалище „Съгласие 1869“ от 17.00 и 19.00 часа.

* * *
Обществено обсъждане на проект за консервация и експониране на археологически структури и за информационни елементи на археологическия обект „Светилище на нимфите и Афродита“ край село Каснаково ще се състои в зала „Гросето“ в сградата на община Димитровград от 17 часа.