задържаха-нелегални-мигранти-пътуващи-по-автомагистрала -тракия

277 МПС и 451 души са проверени при специализирана операция в силистренско село

0

Двеста седемдесет и седем моторни превозни средства / МПС / и 451 души са проверени при специализирана полицейска операция в силистренското село Айдемир на 21 февруари.

Това съобщиха днес на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР в Силистра старши комисар Юлиян Караславов и заместник-окръжният прокурор Ивелин Чафаланов.

Съставени са 10 акта и са връчени 26 фиша по Закона задвижение по пътищата. Връчени са и 33 електронни фиша. Срещу шейсетгодишен мъж, установен да шофира с алкохолна концентрация 1.39 промила, е започнато бързо производство. Досъдебни производства са образувани срещу двама младежи на 19 и на 15 години, у които е намерен канабис. Извършени са проверки и на 20 търговски обекта. В един от тях са намерени стоки с изтекъл срок на годност. Уведомена е Областната дирекция по безопасност на храните, чиито служители са съставили констативен протокол и са иззели 10.7 килограма пилешко месо, 4.3 килограма наденица от свинско месо и значително количество захарни изделия. Проверени са 3 „автоморги“ и 2 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, но не са установени нарушения.

Действията на полицията са ръководени от Окръжната прокуратура в Силистра след разпореждане на главния прокурор за противодействие на битовата престъпност и намаляване на пътно-транспортния травматизъм.