блокирано-е-движението-по-пътя-софия-своге-мездра-заради-тежка-катастрофа

Документи и компютърни конфигурации изнесоха от сградата на Басейнова дирекция-Пловдив

0

Изненадваща акция на прокуратурата и Икономическа полиция в Басейнова дирекция-Пловдив. По подозрения за длъжностно престъпление в ареста е шефката на дирекцията Цветелина Кънева.

По случая е образувано досъдебно производство. Цял ден днес в Басейнова дирекция спецполицаи извършваха разпити, претърсвания и огледи. Бяха изнесени няколко кашона с документи и компютърни конфигурации. От прокуратурата днес отказаха всякакъв коментар и заявиха, че утре ще разкрият всички подробности за акцията и евентуалното престъпление. Светлина обаче хвърли екоминистърът Емил Димитров, който заяви, че в случая става въпрос за незаконни сондажи от предприятия в региона.

По време на акцията тази сутрин пред журналистите от работното си място беше изведена директорката на звеното Цветелина Кънева.

Заведеното досъдебно производство за длъжностно престъпление е свързано с незаконни сондажи в предприятия, съобщи министър Емил Димитров.

Емил Димитров – министър на околната среда и водите: За някакви сондажи става въпрос, давани са предписания да се закриват, те не са ги закрили там самото предприятие. Това е проблем в цялата страна.

Преди месец на територията на Захарния комбинат в Пловдив, собственост на група офшорни фирми, зад които се спряга името на Ветко Арабаджиев, бяха разкрити три незаконни сондажа. Те са се ползвали без разрешителни и без водомери, установи тогава съвместна проверка на полицията и „Басейнова дирекция“. Арестуваната днес директорка Цветелина Кънева е на поста от април 2018 година

Дани Каназирева – областен управител на Пловдив: Аз наистина бях изненадана днес, защото това е една държавна институция, която през всичките тези месеци беше плътно до нас – няма събота, няма неделя, няма ден, няма нощ.

Десислава Илиева – служител на „Лъки инвест“: Това брутално задържане на нашия управител г-н Тренев и отговорника на хвостохранилището можеше да стане по много по-цивилизован начин.

Хората са притеснени за работата си, защото минната фабрика е най-големият работодател в Лъки.


Междувременно при друга акция на Икономическа полиция бе задържан още един държавен служител. Това е данъчен инспектор от Териториалното поделение на НАП в Пловдив. Той е арестуван в момент на получаване на подкуп. По непотвърдена информация става въпрос за 3 000 лева.