Незаконно притежавани боеприпаси са намерени в къща в Антоново

3
0

Незаконно притежавани боеприпаси са намерени в къща в Антоново по време на специализирана полицейска операция за противодействие и ограничаване на битовата престъпност и подобряване на пътната безопасност бе проведена. Акцията е била под надзора на Окръжната прокуратура в Търговище и е проведена вчера, съобщиха от Областната дирекция /ОД/ на МВР.
Изградени са били пет контролно-пропускателни пункта за извършване на масирани проверки. При обиск в дома на 48-годишен мъж от Антоново са открити незаконно притежавани ловни патрони – 12-ти калибър. Собственикът е бивш ловец, чието ловно оръжие е било отнето, след като е осъден за управление на автомобил след употреба на алкохол. Образувано е бързо полицейско производство.

При проверка в друг частен имот в града – собственост на 66-годишен мъж, е установено, че той съхранява около 1 кг ситно нарязан тютюн, необлепен с акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон. Извършва се проверка.
Освен установяването на извършители на криминални деяния и на правонарушения, е осъществен и активен пътен контрол. Проверени са общо 189 моторни превозни средства и 214 души. Установени са шестима с криминалистически регистрации. За констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата на водачи са съставени 25 акта и са наложени 25 глоби по фиш. Контролните органи са съставили и три акта за Кодекса за застраховането, и един – по Закона за гражданската регистрация. Проверени са и пет търговски обекта, в които не са установени нарушения.

В спецоперацията са участвали служители на районното управление в Омуртаг, Участък Антоново и два екипа на Държавното горско стопанство в Омуртаг.