доналд-тръмп-чувствам-се-много-по-добре

Днес приключи посещението на Тръмп в Индия

0

Днес Доналд Тръмп и съпругата му Мелания бяха посрещнати с държавни почести в индийската столица Ню Делхи. Тръмп отбеляза, че отношенията между САЩ и Индия никога не са били по-силни, след като подписа с индийския премиер Нарендра Моди крупен договор за доставка на американска военна техника.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Днес разширихме сътрудничеството в областта на отбраната със споразумение, с което Индия ще закупи модерно военно оборудване за над 3 млрд. долара, включително хеликоптери Апачи и Ромео – най-добрите в света.

Предстои договарянето на всеобхватно търговско споразумение. Двамата лидери съобщиха и за задълбочаване на връзките в енергетиката. Индия ще получи помощ за изграждане на телекомуникационна мрежа от пето поколение.

Нарендра Моди, премиер на Индия: С президента Тръмп взехме решение да издигнем нашите връзки на нивото на всеобхватно стратегическо партньорство.

На последната пресконференция беше засегната и темата за американските избори.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: От нито една страна не искам помощ и не съм получавал помощ от нито една страна.

В Индия Тръмп и семейството му не пропуснаха да се снимат пред прочутия Тадж Махал. Посещението на американския президент се оценява като знак за укрепналите връзки между Индия и САЩ, както и за опит да се парира издигането на Китай като икономическа свръхсила.